Spitalul Regional de Urgență Craiova

Spitalul Regional de Urgență Craiova, alături de Spitalele Regionale din Iași și Cluj, face parte din planul Ministerului Sănătății de a îmbunătății infrastructura spitalicească din România, prin realizarea unor poll-uri ce faciliteaza accesul la tratament și intervenții la nivelul celor europene.

Localizat la periferia municipiului Craiova, noul spital va asigura îngrijiri multi-disciplinare pentru toată regiunea de sud-vest a țării, utilizând echipamente de ultimă generație.

Spitalul Regional de Urgență Craiova este o construcție cu 8 etaje, care include subsol, demisol, parter, patru etaje superioare și un etaj tehnic. Volumele celor cinci turnuri pătrate ale secțiilor de spitalizare continuă se extind de la etajul doi până la etajul patru, având curți de lumină ce asigură lumina naturală în cât mai multe spații.


Ministerul Sănătății – prin Agenția Națională de Dezvoltare a Infrastructurii Spitalicești

CLIENT


200 124 mp

(suprafață desfăsurată)

SUPRAFAȚA


În execuție

STADIU


630,591,076.00 euro (Valoare de investitie)

INDICATORI ECONOMICI


NKY Architects & Engineers, Electroproiect,

PARTENERI


PERIOADA

2022-2024

DTAC+PTh, Asistență Tehnică

FAZĂ




Paturile de spitalizare continuă sunt distribuite pentru îngrijire acută în centre clinice (C.C.): C.C.Mama și Copilul, C.C. Cradio-Toracic, C.C. Abdominal, C.C. Traumă, Coloană, Articulații, C.C.Cap si Gât, C.C. De Medicină Internă.

Paturile de spitalizare de zi sunt distribuite în 2 clinici: Clinica Ingrijire Chirurgicala cu 30 paturi si Clinica Ingrijire Medicala cu 15 paturi, in total 45 paturi

Ambulatoriul integrat de specialitate este organizat în Clinici de zi: Clinica Medicala, Clinica Medicina Muncii, Clinica de Neurologie, Clinica Chirurgie, Clinica Ortopedie, Clinica Oftalmologie, Clinica Auz-Vorbire, Clinica Stomatologie, Clinica Mama si Copilul, in total 63 cabinete.

Bloc Operator cu 20 săli de operație (1 sală hibridă) și 10 săli pentru proceduri/intervenții minore.


Next
Next

S.J.U. Focșani